Happy Aging

Facial Flex

Jaren geleden raakte ik gefascineerd door de Facial Flex, een apparaatje waarmee je fitnessoefeningen kunt doen voor je gelaats,- hals en kinspieren. In totaal train je er zo’n 26 verschillende spiergroepen mee voor een natuurlijke facelift.Het klinkt super logisch: een van de tekenen van het ouder worden is het verlies van volume in je gezicht. Je gezichtsspieren zijn de enige spieren die zo ongeveer met de huid vergroeid zijn. En als je spieren niet gebruikt dan worden ze minder. Zo is het in je lijf, maar natuurlijk ook in je gezicht. Door de Facial Flex te gebruiken kan je weer wat volume opbouwen.

Aanvankelijk heeft je gezicht een V-vorm. Een van de tekenen van ouderdom is het veranderen van die vorm in een omgekeerde V. Zie hieronder.

Schermafbeelding 2013-05-16 om 20.31.34

De Facial Flex is een Amerikaanse uitvinding en is ontworpen voor mensen met brandwonden, afasie en of spraakproblemen. Daarbij werd ontdekt dat meteen de rimpels verminderden en de huid er beter ging uitzien. Inmiddels is het apparaat erkend door de Amerikaanse Food and Drug Administration en werd het bekroond met de prijs ’Victoires de la Beauté 2010-2011′ in Frankrijk.

Geloofwaardig?

Op een of andere manier wordt het apparaatje op een typische Tel Sell manier gemarket waardoor het wat aan geloofwaardigheid verliest. Daarbij zijn er ook cosmetisch artsen die zeggen dat het verlies aan volume in je gezicht eerder komt door gebrek aan elastine- & collageenaanmaak in de huid en dat het trainen van je gezichtsspieren eerder slecht doet dan goed in verband met rimpelvorming.

Zo gebruik je de Facial Flex

Plaats het toestelletje tussen de mondhoeken. Druk met de mondhoeken tegen de weerstand van het toestelletje, terwijl je je spieren samentrekt. Het principe is hetzelfde als dat van fitnessoefeningen voor het lichaam: herhaald oefenen tegen een geleidelijk verhoogde weerstand. De weerstand voer je op door strakkere elastiekjes om de Flex te doen. Volgens de aanbevelingen van de Amerikaanse fabrikant is het voldoende tweemaal twee minuten per dag en gedurende twee maanden te oefenen om gelaats-, hals- en kinspieren weer op te spannen.

Schermafbeelding 2013-05-18 om 08.58.16Schermafbeelding 2013-05-18 om 08.57.54

Wat het zegt dat het doet?

   • Stevigere en strakkere gelaatscontouren;
   • Vollere lippen;
   • Mooi afgelijnde trekken;
   • Vervaagde hangwangen;
   • Een verminderde dubbele kin;
   • Fraai gevormde jukbeenderen

Wat ik vind?

Ik geloof in het apparaatje en de werking ervan. Ikzelf heb alleen wat moeite met het regelmatig – lees 2 x per dag- gebruiken van het ding. Laat ik eerlijk zijn: het is een redelijke rare bezigheid. De Facial Flex vergt dus best wel wat zelfdiscipline, maar geïnspireerd door mijn eigen blogpost heb ik inmiddels toch weer alle 26 spieren in en om m’n gezicht getraind…

De Facial Flex starterskit kost 69,95 en is hier verkrijgbaar.

Schermafbeelding 2013-05-17 om 17.10.39