Happy Aging

I²PL

I²PL oftewel Intense Pulsed Light (het tweetje staat voor de nieuwste versie van dit apparaat). Vandaag een gezichtsbehandeling gehad met I²PL. Deze behandeling belooft huidverjonging.

Schermafbeelding 2013-04-16 om 17.05.28

 

Wat doet I2PL?

Het werkt als volgt: het licht uit het flitsapparaat van de I²PL wordt door je huid opgenomen en omgezet in warmte. Hierdoor vervagen het pigment en de rode vaatjes, de poriën verkleinen, de huid toon frisser en de textuur van de huid verbetert. Maar nu nog niet! Ik kom net uit de behandeling en m’n huid is rood en vlekkerig.

Schermafbeelding 2013-04-24 om 11.34.59

 

Wat ik vond?

Eerst wordt je gezicht goed gereinigd, dan krijg je een gel op je gezicht. Je ogen worden compleet afgedekt: je ziet dus helemaal niets.De behandelaar bepaalt op het moment dat je in de stoel ligt de zones die ze zal flitsen. Het is een best heftige behandeling. Echt pijn doet het niet, maar je schrikt je helemaal wild op het moment dat de I²PL flitst! Het voelt alsof het licht het diepste van je hersenpan binnendringt en daar in vlammen opgaat. Omdat je telkens zo schrikt zit je hele lijf in gruwelijke spanning te wachten op de volgende flits. Weinig ontspannen toestand dus! Maar ja, alles voor Happy Aging natuurlijk

Over het effect kan ik hier dus nog niets zeggen… daarvoor moet ik zo’n 14 dagen wachten…

De komende vier dagen kan ik beter niet sporten of in de sauna en de komende vier weken echt uit de zon blijven, en goed beschermen met factor > 30). Wel mag je na de behandeling meteen al een dikke laag foundation opsmeren.

De kosten waren zo’n 150 euro voor de behandeling van een groot deel van m’n gezicht en ik ben bij deze kliniek geweest.