Happy Aging

Slaap je jong!

Wie goed slaapt conserveert het best. Tijdens je slaap repareert je lichaam zich als het ware om zich op te laden voor de volgende dag. Wist je dat slaaptekort het ontstaan van fijne lijntjes in je gezicht bevordert? Een deel van de normale huidveroudering wordt ‘s nachts weer hersteld, maar dat goede werk komt bijna tot stilstand bij langdurig slaaptekort. Daarnaast verhoogt slaaptekort ook het cortisol in het bloed, wat de werking van het huidverstevigend collageen dwarsboomt. Oeiiii!!!

Lekker slapen dus! 

Goed slapen betekent zo’n 7 (liefst) 8 uur non stop per nacht. Vooral de eerste uren diepe slaap zijn daarin van groot belang. In die tijd vindt namelijk de productie van groeihormonen en melatonine plaats. Deze zijn nodig voor het herstel van onze cellen en de versterking van ons immuunsysteem.  Je huid vernieuwt als het ware en wondjes en andere vervelende plekjes krijgen bovendien de kans om te genezen.

 

Zuurstof

Ook neemt je huid tijdens je slaap veel zuurstof op wat heel belangrijk is (denk aan de zuurstoftanks in Hollywood). Ikzelf slaap altijd het liefste met het raam open. En dat is goed want zuurstof zorgt onder andere voor lifting van de huid, vervaging van rimpels, het werkt als anti-oxidant en het verbetert zowel de doorbloeding en de huidvochtigheid als de elasticiteit van de huid waardoor je een frisse gezonde teint krijgt. Een paar luchtzuiverende planten op je slaapkamer is ook een slimme optie.

 Zijde en satijn

Als je rimpels wil voorkomen moet je slapen op je rug. Als je op je zij ligt komt je gezichtshuid direct in contact met het ruwe katoen. Beter van niet dus. Lukt mij eerlijk gezegd nooit om op m’n lig te slapen, maar Chinese vrouwen doen dit al eeuwen en sliepen ooit zelfs met een porseleinen kussen dat hun hoofd in de juiste positie hield. Een porseleinen kussen is niet echt mijn ding, maar een zijden of satijnen kussen is een goed alternatief.  Een satijnen kussen zou je gezichtshuid helpen te hydrateren, celvernieuwing helpen te bevorderen én het zou rimpels voorkomen. Absoluut het proberen waard lijkt me. Satijnen kussenslopen zijn te koop bij dit Nederlandse bedrijf

Wel-te-rusten!