Happy Aging

Waxing

Naar mate je ouder worden krijg je steeds meer lichaamsbeharing. Het vrouwelijke hormoon oestrogeen neemt af, zodat het androgene hormoon de overhand krijgt. Dit werkt haargroeibevorderend. Willen we niet! Er zijn een aantal manieren om de haartjes op je benen, bikinilijn, oksels en waar-dan-ook kunt (laten) verwijderen, maar waxen is absoluut mijn favoriet. Als je scheert of ontharingscrèmes gebruikt, blijven de haarwortels zitten. Bij waxen worden de haartjes er met wortel en al uitgetrokken waardoor ze lang wegblijven en nieuwe haartjes vaak een stuk zachter terugkomen. Epilady werkt natuurlijk net zo, maar dat is op sommige plaatsen té pijnlijk en dat lukt ook niet op álle plekjes, if you know what I mean.

Waxing Experience

Voor waxing ga ik het liefste naar The Waxing Company in Amsterdam. Daar werken voornamelijk Portugese zogenaamde depiladora’s met veel ervaring. Vandaag hielp Rosa me. Rosa raakte een beetje geirriteerd toen ze zag dat ik tussentijds geschoren had. “That way you’ll never get the true waxing experience!” doelende op het feit dat er na regelmatig waxen minder haartjes terugkomen en dat ze zachter zullen zijn. Anyway ik ging voor m’n bikinilijn & oksels. Oksels is niet ingewikkeld. Voor wat betreft je bikinilijn: je kiest een vorm of voor een Full Brazilian. Ieder haartje wordt dan weggehaald.

Schermafbeelding 2013-06-21 om 08.23.14

Best gênant vind ik het altijd. Je ligt daar onder de lamp met je benen wijd. Maar Rosa doet de hele dag natuurlijk niet anders dus die wordt nergens warm of koud van. Ze vertelt me dat de oudste klant 78 is en daar komt voor een Full Brazilian! De wax wordt warm gemaakt en met een spatel op de haartjes aangebracht. Even afkoelen en dan kan de hars er afgetrokken worden. Schermafbeelding 2013-06-21 om 08.16.43Je begrijpt: dit moet snel gebeuren. En doet op sommige plekjes meer pijn dan op andere… Oeiii… Maar omdat de depiladora’s hier zo ervaren zijn is het voorbij voordat je er erg in hebt. En het is het absoluut waard: een smooth lijf is a Happy Aging must!