Happy Aging

Collageenbank

Een nieuwe trend op het gebied van anti-aging is de collageenbank ook wel collarium genoemd. Tot de leeftijd van 25 jaar maakt ons lichaam voldoende collageen aan om onze huid jong en elastisch te houden. Na deze leeftijd vermindert de productie van collageen en wordt de huid dof, slap en rimpelig. Kortom je huid gaat er ouder uitzien…

 

Collageen?

 

 

Schermafbeelding 2013-06-27 om 21.15.45

 

Collageen is een lichaamseigen eiwitstof dat als hoofdbestanddeel dient van collageen bindweefselvezels in de huid. Samen met elastine bindweefselvezels bepalen zij de soepelheid, elasticiteit en de stevigheid van de huid. Deze twee bindweefselvezels vormen samen een netwerk in de huid. Naarmate we ouder worden loopt de hoeveelheid collageen terug waardoor de steun van binnenuit wegvalt en rimpels en lijntjes kunnen ontstaan. Willen we niet!

 

Collageenbank

De collageenbank lijkt op een soort zonnebank. De zachte rode lichtgolven van het de collageenbank beloven op celniveau in de onderste laag van de huid de aanmaak van collageen en elastinevezels te bevorderen.

 

Anti-aging effecten

Collageen lichtterapie belooft veel goeds:

- De huid zal er zachter, strakker, jonger en gezonder uit komen te zien.

- Donkere kringen rond de ogen verdwijnen

- Poriën krimpen

- De zuurstofopname van de huid wordt vergroot

- Wondjes en oneffenheden in de huid herstellen sneller

 

Mijn ervaring?922691_193429930815865_616932405_n

Ik ben vooralsnog maar een keer geweest. 30 minuten. De ervaring is vergelijkbaar als met een zonnebank. Hetzelfde zoemende geluid. Hetzelfde doezelige gevoel. Je valt even in slaap van de warmte dus het is heerlijk ontspannend. Ik kan niet zeggen dat ik verschil zag na de behandeling, maar zoals ik deze behandeling nu inschat, lijkt me het zeker het proberen waard om vaker te gaan. Misschien zelfs wel een kuurtje te proberen. Er wordt gezegd dat er gemiddeld 30 behandelingen nodig zijn om de structuur van de huid zichtbaar te verbeteren. Je zou dan 3 keer per week moeten gaan, tien weken lang. Daarna zou je het bij kunnen houden door eens per week te gaan. Lijkt me heerlijk!