Happy Aging

Eet je jong #1

Ik ben – zoals de meeste gek op lekker eten. Maar wat kunnen we het beste eten om jong te blijven? Ik heb het uitgezocht:

#1 Avocado

Het is al lang bekend dat de smeuïge avocado vrucht erg gezond is. In deze vrucht zitten een heleboel vitaminen, mineralen, onverzadigde vetten en anti-oxidanten. De vitaminen en mineralen in de avocado’s verlagen je cholesterol en je bloeddruk. En ook interessant: je huid wordt er mooier van!  Avocado’s zijn een wapen zijn tegen ouderdom en verschillende ziekten. Dit hebben wetenschappers van de American Society for Biochemistry and Molecular Biology ontdekt. De olie in de vrucht bestrijdt de moleculen die verantwoordelijk zijn voor verschillende ziektes en het ouder worden. Oh en hij is ook nog eens heel erg lekker.. zo, met wat extra vergine olijfolie, limoensap, peper & zout, door een salade met garnalen of als guacamole.

Schermafbeelding 2013-05-24 om 16.26.44

# 2 Knoflook

Met knoflook verjaag je niet alleen je directe omgeving :) maar ook het verouderingsproces. Net als avocado verlaagt ook het eten van knoflook je cholesterol en je bloeddruk, het vermindert ontstekingen en beschermt en behoudt de gezondheid van je cellen. Een van de grootste voordelen van het eten van knoflook is dat het een natuurlijke boost geeft aan je immuunsysteem. Ook is er een link tussen knoflook en het terugdringen van de groei van kankercellen. Verschillende studies hebben aangetoond dat als je knoflook eet je het risico verlaagd op het verkrijgen van maag- en ingewandenkanker, maar ook borst- en alvleesklierkanker. Mooi spul dus!

Schermafbeelding 2013-05-25 om 09.27.08

# 3 Rode wijn

Mijn favoriete tip. Rode wijn. Het leuke hieraan is dat elke dag een glas (max twee glazen) rode wijn drinken heel gezond is. Het is namelijk heel goed voor je hart. De anti-oxidanten en voedingsstoffen in de wijn kunnen hart- en vaatziekten voorkomen. De stoffen beschermen de wanden en de slagaders van de bloedvaten. Het belangrijkste stofje in de rode wijn voor antiveroudering is de anti-oxidant resveratrol. Dat komt met name voor in de schil van de rode druif. Witte wijn bevat dus geen resveratrol omdat witte wijn alleen van het vruchtvlees van de druif wordt gebruikt. Maar volgens Dipak Das, moleculair bioloog van de University of Connecticut, zitten ook in het vruchtvlees werkzame stoffen. Twee glazen witte wijn per dag zouden dus volgens hem dus net zo goed de kans op hart- en vaatziekten verminderen . Ik neem maar het zekere voor het onzekere en drink rosé. Wel iets meer dan een glas of twee glazen, maar ach…

Schermafbeelding 2013-05-25 om 09.31.20